Lawatan Hati

FREE PALESTINE
FREE PALESTINE

Cetusan Hati

مفتح القلب

مفتح القلب

usul 20

28 January 2009

SYABAS AHMAD NASIR

Ahmad Nasir Darus seorang Pelajar Madrasah Ad Diniah Al Bakriah atau Pondok Pasir Tumboh Kelantan kini menjadi wira kerana tegas mempertahankan sunnah amalan Rasulullah saw.
Beliau dijatuhkan hukuman denda sebanyak RM 90 atau penjara 2 hari oleh Majistret Tengku Amalin Aisyah Putri kerana "kesalahan" memakai serban sewaktu memandu motosikal .
Sungguh jahil Majistret sebagaimana jahilnya polis yang menyaman . Tetapi nyata akhi Ahmad Nasir tidak tunduk kepada undang - undang sarang labah - labah ciptaan UMNO dan BN itu .
Beliau memilih untuk merengkok dalam penjara biarpun saya percaya beliau mampu membayar denda hanya sekadar RM 90 . Meski pun penjara jua hanya sekadar 2 hari tetapi cukup sebagai simbolik penentangannya terhadap peraturan dan hukum jahiliyyah modern tersebut .
Saya bangga dengan sikap dan tindakan Akhi Ahmad Nasir dan rakan - rakannya dari Pondok Pasir Tumboh yang pastinya tidak tergugat hanya dengan berdepan peraturan atau undang - undang jahiliyyah yang jelas anti sunnah .
Melihat gambar yang dilakar oleh drnots di atas jelas menceritakan kebingungan sebuah peraturan ciptaan manusia serta penganutnya yang sengal dan bingal .
Syabas Ahmad Nasir . Semoga berjaya dan teruskan perjuangan

No comments: